уторак, 31. март 2015.

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ У КАРАВУКОВУ



Ученици основне школе „Бора Станковић“ из Каравукова су 26. и 27. марта обележили дан школе. Том приликом ће се одржати спортски сусрети, изведена је пригодна приредба а у Каравуково су дошли многобројни гости, од којих неки стижу чак из Врања.
Свакако највећи пажњу привлачи посета унуке писца Боре Станковића, познате београдска сликарке и костимографа Зоре Давидовић која ради као професор на Факултету примењених уметности. Ово је био њен четврти долазак на прославу дана школе.

Изложбом ликовних радова “Борини потомци” и свечаном приредбом у Каравукову је обележена завршена прослава Дана школе. Међу гостима на прослави и ове године била је унука Боре Станковића, позната београдска костимографкиња и сликарка Зора Давидовић. Она је заједно са члановима своје породице приредила изложбу ликовних радова, која је отворена синоћ у просторијама каравуковачке школе.
Борини потомци и директор школе Владимир Станчић
Аутори радова приказаних на изложби “Борини потомци” су Зора Давидовић, њен син Зоран Давидовић, праунук Боре Станковића и његова супруга и две ћерке. Сви они су, сем млађе Зоранове ћерке, присуствовали отварању изложбе у Каравукову, што је њихова трећа заједничка изложба под тим називом.
Познати српски писац Бора Станковић и ликови из његових дела заузимају значајно место међу мотивима слика његове унуке Зоре Давидовић.
Ова професорка Факултета примењених уметности у Београду и призната костимографкиња, неколико деценија радила је на књизи “Енциклопедија костимографије” која је објављена прошле године у издању Фондације Борисава Станковића. Та књига је на отварању изложбе уручена на поклон директору основне школе у Каравукову, Владимиру Станчићу.
Међу гостима који су присуствовали прослави Дана ОШ “Бора Станковић” у Каравукову, били су и представници побратимских школа из Врања и Краљева.

Нема коментара:

Постави коментар