петак, 12. јануар 2018.

KUĆNI LJUBIMAC - KOJU ŽIVOTINJU NABAVITI?




Mnogi se nađemo u situaciji u kojoj želimo da imamo kućnog ljubimca.  Suočavamo se sa nizom pitanja na koja ćemo pokušati odgovoriti. Možda nismo uspeli da obuhvatimo sve vrste životinja ali smo opisali smo životinje koje ljudi najčešće uzimaju kao kućne ljubimce

Kada svome detetu odlučite da nabavite kućnog ljubimca, predlažemo da napravite mali porodični satanak na tu temu. Na taj način doznaćete želje, mogućnosti i volju svojih ukućana za deljenje novih obaveza.
Treba da dobro razmisliti koliko vremena imate, s obzirom na tempo života kojim živite. Mlađoj deci ne možete u celosti poveriti brigu o životinji, pa makar to bila i akvarijumska ribica. Promislite o životinjama koje “ne zahtevaju” puno brige, jer ćete na taj način olakšati sebi i istodobno udovoljiti detetu.
Kao u svemu, i u toj novoj ulozi morate biti uzor detetu i pomagati mu da shvati kako se odnositi prema životinji. Nemojte dopustiti da dete tuče, čupa i vuče životinjicu. Nakon određenog vremena shvatićete da li je Vaše dete prihvatilo svoje nove odgovornosti pa možete krenuti korak dalje.

RIBICE – PREDLOG ZA NAJMLAĐE



Držanje ribica zahteva akvarijum, biljke, hranu...
U prodavnicama kućnih ljubimaca na raspolaganju imate male akvarijume u obliku kugle, ali i velike akvarijume od nekoliko hiljada litara. Naravno, od vas zavisi za koji ćete se akvarijum odlučiti i kako ćete ga urediti. Ribice se preporučuju kao kućni ljubimci deci mlađoj od 10 godina.




Нема коментара:

Постави коментар